Σχεδίαση Ιστοσελίδας : Αρης Τσιατούχας (2020)
ΟΜΑΔΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ
1ο ΕΠΑ.Λ. ΔΑΦΝΗΣ
Πρόγραμμα Σεμιναρίων Υπεύθυνος : Α. Τσιατούχας Γενική φιλοσοφία των σεμιναρίων είναι η πρακτική εξάσκηση. Κάθε αντικείμενο διδάσκεται μέσω ασκήσεων και παραδειγμάτων χρήσιμων για την κατανοηση και σωστή χρήση του arduino. Θεματικές ενότητες Arduino microcontroller Arduino programming language Έλεγχος LEDs Διακόπτες Αισθητήρες φωτός RGB LEDs Αισθητήρες θερμότητας Αισθητήρες κίνησης και εφαρμογές αυτών Χρήση μηχανισμών servo Έλεγχος DC κινητήρων και εφαρμογές αυτών Αισθητήρες απόστασης Πρακτική εφαρμογή Σχεδίαση και κατασκευή εφαρμογών ρομποτικής
Η ομάδα Ρομποτικής του 1ου ΕΠΑ.Λ. Δάφνης δημιουργήθηκε την σχολική χρονιά 2013 - 2014 από τον καθηγητή Α. Τσιατούχα και συνεχίζει να δραστηριοποιείτε ενεργά έως και σήμερα. Πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα, μετά το σχολείο, σεμινάρια ρομποτικής καθώς επίσης κάποια Σαββατοκύριακα απαραίτητες συνατήσεις. .
Προσωπικές ικανότητες που αναπτύσσονται: Αυτοπεποίθηση και Αυτοεκτίμηση (επίτευξη στόχων, θετική ανατροφοδότηση) Δημιουργικότητα και Φαντασία (διαχείριση χρόνου, έργου και πόρων) Δεξιότητες επικοινωνίας (συνεργασία στην ομάδα) Αντίληψη - Παρατηρητικότητα (εύρεση και διαχείριση σφάλματος σε στάδια συναρμολόγησης και προγραμματισμού) Καινοτομία - ερευνητικό πνεύμα (νέες ιδέες για κατασκευές και δυνατότητες)
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
Δημιουργικότητα - Η δεξιότητα ανατροπής των καθιερωμένων! Όπως δηλώνει και η παραπάνω ρήση του Αϊνστάιν, η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση. Θεωρεί τη δημιουργικότητα ευφυΐα που συνδυάζεται με ψυχαγωγία.